Var tog alla rabattkoder vägen?

Bara för ett par år sedan fanns det mängder av rabattkoder och man kunde leta fram dem online på sidor som vår, eller få dem via e-post av olika företag. Det fanns också koder med i olika tidningar som modemagasin och datortidningar. Men något hände, och rabattkoderna blev mer sällsynta. Går de fortfarande att få tag i? Vi har kikat runt bland artiklar om allt möjligt, kontaktat olika företag och även försökt hitta koder på egen hand. 

Vanligast inom postorder

Det finns fortfarande en hel del rabattkoder man kan använda och i de allra flesta fall så hittar man dem direkt hos dem man handlar hos. Gå till webbshoppar som Stayhard eller Ellos så har de koder som man sedan använder när man ska betala för att antingen få en procentuell rabatt eller en viss summa avdrag på totalkostnaden. 

Det finns ju även andra företag som erbjuder rabattkoder men jämför vi med hur det såg ut för bara 5 - 10 år sedan så är det jättestor skillnad. På den tiden kunde man göra enorma kap genom att hitta koder på olika ställen. Idag får man vara glad om man får 15% eller ett par hundra kronor i rabatt. 

Så här svarade ett företag på vår fråga

"En stor anledning till att vi valt att ta bort rabattkoderna är att vi justerat priserna. Nu får alla ta del av ett bättre pris än bara de som använder koder." 

Ja, det är väl beundransvärt men vi på rabattkupong24.se tycker nog att lite egen företagsamhet ska löna sig. Vi gillar rabattkoderna och speciellt gillar vi den jakten det innebar att hitta dem alla. 

Då är det ändå skönt att veta att inte alla företag har skrotat systemet. Det finns fortfarande koder där ute men de kan vara lite svårare att hitta. Vi kan inte heller lista dem eftersom de byts ut så snabbt. Istället får vi uppmana alla våra läsare att hålla kolla på de sajter de helst handlar på och se om det finns någon kod. Det går ju att göra kap med hjälp av dem. 

12 Jan 2021