Tre sätt att få ner kostnaden vid takbyte

Alla som bytt tak kan nog intyga om att det kan bli en ganska kostsam historia. Vi har hört historier om offerter som visat sig vara rena luftslott och kostnader har ibland ökat med mer än 20% och i vissa fall till och med dubblats. Det handlar om oförutsedda saker som röta till exempel. Tak måste ju fixas och vi ger dig här tre tips för hur du kan få ner totalkostnaden när du byter taket. 

Kostnadfri undersökning

Innan man ens överväger att byta tak så måste man veta hur taket mår. Be en expert komma och titta på det och ge en bedömning. Vissa tar betalt för den här service, andra erbjuder den helt gratis. 

Det finns ingen anledning att betala för undersökningen och offerten! Vill de ha betalt så vänd dig till ett annat företag, vilket är vårt första tips. 

Välj ett tak som inte är för dyrt

Det är lätt att det springer iväg i kostnader om man väljer takbeklädnad som kostar mycket pengar. Det blir alltid ett visst svinn och man måste alltid beställa extra. Kolla med takläggare eller din lokala bygghandel för att få bästa pris på betongpannor, takplåt eller tegel. 

Riv själv

Genom att riva det gamla taket på egen hand kan du få ner kostnaden rejält. Hyr hem en container och se till att det finns lite handräckning hemma den dagen så går det galant. Att riva tak själv är lika effektivt som att leta rabattkuponger när man vill få ner priset! 

30 May 2021