Språkresan blir en gruppresa för unga

Idag går utvecklingen mot att språkresor allt mer förvandlas till en gruppresa för unga där ungdomarna kan vara med om äventyr, uppleva andra kulturer, testa på spännande sporter och…..lära sig engelska.

De som tittar på reklam från dessa språkreseföretag kan bland annat hitta följande resor:

Swedish Study Camp Hawaii

En resa som erbjuds av företaget med samma namn dvs Swedish Study Camp. Under allt från 3 veckor till 2 månader får ungdomar (18-35år) läsa engelska på ett universitet i Hawaii. Men utöver att läsa engelska i varm och semesterliknande miljö innehåller resan en rad spännande inslag. Under tiden får deltagarna besöka några av USA:s största städer, se Honolulu och resa runt i klassisk Back Packing stil.

På hemsidan finns en rad bilder på ungdomar som har roligt tillsammans och för många är det nyckeln till att kunna lära sig engelska på ett avslappnat och underhållande sätt.

Språkresa till Malta för ungdomar 14-21

Företaget Alta Språkresor anordnar varje år språkresor till den lilla ön Malta i medelhavet. Här kombineras språkutbildning med ett ”fullt aktivetsprogram”. All direkt utbildning sker på en språkskola men eleverna lär sig också mycket genom att bli tvungen att använda språket på de olika utflykterna. Företaget lovar att de som följer med kommer att få se ”de flesta av Maltas sevärdheter” vilket kan låta mycket. Men eftersom ön är relativt lite är det inte någon omöjlighet.

Malta bjuder på ett fantastiskt fint dykvatten både direkt vid kusten och kring de laguner som nås via utflyktsbåtar. Men även de som tycker om att sola och bada på en sandstand kan få njuta av detta på en av öns lite längre stränder. Utöver detta har Malta många historiska inslag med allt från ringmuren, kring huvudstaden Valetta, från medeltiden till monument från andra världskriget.

Resultatet blir vad man gör det till…

För en del kan det låta avskräckande att göra en rad utflykter och gruppaktiveter på sin språkresa och dessa bör istället välja någon av de resor som har fokus på mer studietid i skolan. Vilken resa som ger mest språkkunskaper är helt individuellt. Huvudsaken är att man har roligt eftersom många lär sig mest då. Sen är frågan hur roligt man ska ha i förhållande till hur mycket tid som ska läggas ner på studier – det är det upp till var och en att avgöra.

28 Mar 2013